CASERÓLĂ, caserole, s. f. 1. Capsulă de porțelan, cu coadă, folosită în laborator pentru topirea substanțelor vâscoase și puțin volatile. 2. Cratiță adâncă cu coadă și cu fundul plat, folosită în bucătărie. – Din fr. casserole.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CASERÓLĂ s.f. 1. Capsulă de porțelan cu coadă, folosită la topirea în laborator a substanțelor vâscoase și puțin volatile. 2. Vas de bucătărie cu coadă și fund plat, asemănător cratiței. 3. Carenajul elicei. [< fr. casserole].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CASERÓLĂ s. f. 1. capsulă de porțelan cu coadă pentru topirea în laborator a substanțelor vâscoase și puțin volatile. 2. vas de bucătărie cu coadă și fund plat. 3. recipient din material plastic, pentru alimente. 4. carenajul unei elice. (< fr. casserole)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
caserólă s. f., g.-d. art. caserólei; pl. caseróle
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
CASERÓLĂ ~e f. 1) Capsulă de porțelan, cu coadă, folosită pentru topirea unor substanțe în condiții de laborator. 2) Cratiță adâncă cu coadă și cu fundul plat, folosită în bucătărie. /<fr. casserole
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink