Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
DIVÍZIE, divizii, s. f. 1. Mare unitate militară, constituită de obicei din mai multe regimente. ♦ Comandamentul unei divizii (1). 2. Fiecare dintre categoriile principale în care sunt încadrate echipele ce participă la o competiție sportivă cu caracter național. – Din rus. diviziia. Cf. fr. division.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
DIVÍZIE s.f. 1. Mare unitate militară care are mai multe regimente de arme diferite sau mai multe nave de război. ♦ Comandamentul unei asemenea unități militare. 2. Categorie de calificare a echipelor sportive. [Gen. -iei. / < rus. diviziia, cf. fr. division].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
DIVÍZIE s. f. 1. mare unitate militară din mai multe regimente de arme diferite sau mai multe nave de același tip. ◊ comandamentul unei asemenea unități militare. 2. categorie de calificare a echipelor sportive. 3. ansamblu de mai multe birouri sub direcția unui șef; secție, serviciu (la căile ferate). (< rus. diviziia)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
DIVÍZIE s. (SPORT) categorie. (Echipă de ~ A.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
divízie s. f. (sil. -zi-e), art. divízia (sil. -zi-a), g.-d. art. divíziei; pl. divízii, art. divíziile (sil. -zi-i-)
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
DIVÍZIE ~i f. 1) Unitate militară constând din mai multe regimente. 2) Categorie de calificare a echipelor sportive, care participă la o competiție cu caracter național. [Art. divizia; G.-D. diviziei; Sil. -zi-e] /<rus. diviziia
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2018 DEX online (http://dexonline.ro)