Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
FOTOGRÁFIC, -Ă, fotografici, -ce, adj. Care ține de fotografie, privitor la fotografie; care servește pentru a fotografia. ◊ Hârtie fotografică = hârtie specială acoperită cu un strat sensibil la acțiunea radiațiilor luminoase, pe care se obțin copiile fotografice pozitive prin copierea negativelor. Aparat fotografic = dispozitiv optic (format din obiectiv, diafragmă, obturator, declanșator, cameră obscură, caseta filmului, vizor etc.) cu ajutorul căruia se fotografiază. ♦ Obținut pe cale fotografică. – Din fr. photographique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
FOTOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la fotografie; utilizat la fotografiere; obținut prin fotografie. ◊ Aparat fotografic (sau cameră) fotografică = dispozitiv optic bazat pe principiul unei camere obscure, folosit pentru a fotografia; hârtie fotografică = hârtie acoperită pe o față cu un strat fotosensibil, pe care se obțin copiile fotografice. [Cf. fr. photographique].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
FOTOGRÁFIC, -Ă adj. referitor la fotografie; pentru fotografie. ♦ aparat ~ (sau cameră) ~ă = dispozitiv optic bazat pe principiul unei camere obscure, pentru a fotografia; hârtie ~ă = hârtie acoperită pe o față cu un strat fotosensibil, pe care se obțin copiile fotografice. (< fr. photographique)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
fotográfic adj. (sil. -gra-) → grafic
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
FOTOGRÁFIC ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de fotografie; propriu fotografiei. 2) Care servește la fotografiere. Atelier ~. Aparat ~. 3) Care este obținut prin fotografiere. Cronică ~că. /<fr. photographique
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)