Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
OFERÍ, ofér, vb. IV. Tranz. 1. A propune cuiva (în semn de atenție, de bunăvoință etc.) să primească un lucru necerut; a da în dar, a pune la dispoziție. ♦ Refl. A se declara dispus să facă un serviciu, a se pune la dispoziția cuiva. 2. A propune spre cumpărare o marfă, un bun etc. ♦ A propune un preț pentru o marfă, pentru un bun etc. 3. Fig. A înfățișa, a arăta, a etala, a prezenta ceva. – Din it. offerire.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
OFERÍ vb. IV. tr. 1. A dărui. 2. A face o ofertă de vânzare (pentru o marfă etc.). ♦ A propune un preț. [P.i. ofér, 3,6 -ră, conj. -re. / < lat. offerre, cf. fr. offrir].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
OFERÍ vb. tr. 1. a dărui. 2. a face o ofertă. ◊ a propune un preț. 3. (fig.) a înfățișa, a prezenta. (< lat. offerre, it. offerire)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
OFERÍ vb. 1. v. da. 2. a da. (Își ~ reciproc buchete de flori.) 3. v. dărui. 4. (rar) a propune. (A ~ ceva spre vânzare.) 5. a da, a plăti. (Cât ~ pe marfa mea?) 6. a înfățișa, a prezenta. (Valea Oltului ~ priveliști minunate.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
oferí (ofér, oferít), vb. – A dărui, a prezenta. Lat. offerre, fr. offrir, asimilat cu conj. de la feri, suferi, cf. referi, conferi.Der. ofertă, s. f., din it. offerta; ofrandă, s. f., din fr. offrende.
Sursa: Dicționarul etimologic român | Permalink
oferí vb., ind. prez. 1 sg. ofér, 3 sg. și pl. oféră, imperf. 3 sg. ofereá; conj. prez. 3 sg. și pl. ofére
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
A OFERÍ ofér tranz. 1) A pune la dispoziție; a propune; a da. ~ un ajutor. 2) A da în semn de atenție sau respect. ~ un cadou. ~ un buchet de flori. 3) A da pentru o marfă. 4) fig. A expune pentru a fi văzut; a pune în față; a înfățișa; a prezenta; a arăta. /<it. offerire, fr. offrir, lat. offerre
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
A oferi ≠ a cere
Sursa: Dicționar de antonime | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)