Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
PARTENÉR, -Ă, parteneri, -e, s. m. și f. Fiecare dintre participanții la o competiție sportivă, la un joc etc., considerat în raport cu ceilalți participanți. ♦ Fiecare dintre persoanele care formează împreună un cuplu, un grup, o societate, o asociație etc., considerată în raport cu celelalte persoane din cuplu, grup etc. ♦ Cel care interpretează pe scenă, în film etc., împreună cu altul, un număr de program, o scenă dintr-o piesă etc., considerat în raport cu celălalt interpret. – Din fr. partenaire.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
PARTENÉR, -Ă s.m. și f. Fiecare dintre jucătorii care participă la o competiție sportivă, la jocuri etc., considerat în raport cu ceilalți jucători din echipă. ♦ Fiecare din persoanele angajate într-o tranzacție, într-o discuție etc. ♦ Executant, împreună cu altul, al unui număr de program (la teatru, la circ etc.). [< fr. partenaire].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
PARTENÉR, -Ă s. m. f. fiecare dintre participanții la o competiție sportivă, la jocuri etc. ◊ persoană cu care dansează cineva. ◊ fiecare dintre persoanele angajate într-o tranzacție, într-o discuție etc. ◊ executant, împreună cu altul, al unui număr de program (la teatru, la circ etc.). (< fr. partenaire)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
PARTENÉR s. 1. v. coechipier. 2. pereche. (Are un ~ ideal de dans.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
partenér s. m., pl. partenéri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
PARTENÉR ~ă (~i, ~e) m. și f. 1) Persoană care participă la o acțiune comună, luată în raport cu alta (sau cu altele). 2) Țară cu care o altă țară întreține relații (comerciale, culturale etc.). /<fr. partenaire
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)