Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
PSIHODRÁMĂ, psihodrame, s. f. 1. (Psih.) Metodă de investigare și de diagnosticare precum și de terapeutică modernă care utilizează jocul dramatic improvizat pe o temă dată pentru dezvăluirea gândurilor și a atitudinilor bolnavului psihic. 2. (În sociologie) Test folosit ca mijloc de selecție a candidaților la anumite posturi care necesită multă dezinvoltură în contactul cu publicul. – Din fr. psychodrame.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
PSIHODRÁMĂ s.f. (Med.) Improvizație dramatică a unui grup de bolnavi, folosită ca metodă psihoterapeutică. [< fr. psychodrame].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
PSIHODRÁMĂ s. f. 1. metodă psihoterapeutică modernă, prin improvizația jocului dramatic a unui grup de bolnavi ca mijloc de exteriorizare a trăirilor și gândurilor acestora. 2. test ca mijloc de selecție a candidaților pentru anumite posturi care necesită multă dezinvoltură în relațiile cu publicul. (< fr. psychodrame)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
psihodrámă s. f., pl. psihodráme
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
PSIHODRÁMĂ ~e f. 1) Metodă de diagnosticare și de tratament, care constă în utilizarea jocului dramatic improvizat pe o temă anumită în scopul dezvăluirii gândurilor și a atitudinilor bolnavului psihic. 2) (în sociologie) Test folosit ca mijloc de selecție a candidaților la anumite posturi. /<fr. psychodrame
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)