Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
REGRÉS, regrese, s. n. Întoarcere de la o stare sau o formă superioară de dezvoltare la una inferioară; mers înapoi; decădere; declin, regresiune (1). – Din lat. regressus, it. regresso, germ. Regress.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
REGRÉS s.n. 1. Întoarcere de la o stare sau o formă superioară de dezvoltare la una inferioară; dare înapoi, decădere. 2. (Jur.) Drept în virtutea căruia cineva care a plătit o sumă de bani din culpa altuia se întoarce împotriva acestuia din urmă pentru recuperarea sumei plătite. [Pl. -se, -suri. / < lat. regressus < regredior – a da înapoi, cf. fr. régrès, it. regresso].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
REGRÉS s. n. 1. revenire de la o stare sau o formă superioară de dezvoltare la una inferioară; decădere, declin. 2. (jur.) acțiune de ~ = acțiune prin care cineva care a plătit o sumă de bani din culpa altuia se întoarce împotriva acestuia pentru recuperarea sumei plătite. (< lat. regressus, fr. régrès)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
REGRÉS s. 1. v. declin. 2. involuție. (Proces de ~ biologic.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
Regres ≠ ascensiune, avânt, evoluție, progres
Sursa: Dicționar de antonime | Permalink
regrés s. n. (sil. -gres), pl. regrése
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
REGRÉS ~e n. (în opoziție cu progres) Întoarcere de la o formă superioară de dezvoltare la una inferioară; mers înapoi; decădere; declin; decadență. Proces de ~ biologic. [Sil. -gres] /<lat. regressus, it. regresso, germ. Regress
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)