Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
Definiţii: robotic (adjectiv) , robotică (substantiv feminin)   
ROBÓTICĂ s. f. Domeniu pluridisciplinar al științei și tehnicii care studiază proiectarea și tehnica construirii sistemelor mecanice, informatice sau mixte și a roboților, în scopul înlocuirii parțiale sau totale a omului în acțiunea sa asupra mediului înconjurător; (rar) robotologie. – Din fr. robotique, engl. robotics.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ROBÓTICĂ f. Ramură a științei și tehnicii care se ocupa cu studiul construirii sistemelor mecanice, informatice și a roboților, în scopul înlocuirii (totale sau parțiale) a muncii omului. /<fr. robotique, engl. robotics
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
ROBÓTICĂ s. f. știință și ramură a industriei care studiază proiectarea și realizarea sistemelor mecanice, informatice sau mixte și a roboților. (< fr. robotique, engl. robotics)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
robótică s. f., g.-d. art. robóticii
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
robótic adj. m., pl. robótici; f. sg. robótică; pl. robótice
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
ROBÓTICĂ (‹ engl., fr.) s. f. Domeniu pluridisciplinar al științei și tehnicii care studiază proiectarea și tehnica construirii sistemelor mecanice, informatice sau mixte și a roboților, în scopul înlocuirii totale sau parțiale a omului în procesele tehnologice, în acțiunea asupra mediului înconjurător etc. Multe aspecte ale r. implică inteligența artificială: roboții pot fi echipați cu senzori echivalenți cu organele de simț ale omului, pentru vedere, pipăit, perceperea temperaturii. Unii au chiar capacitatea de a lua decizii simple, iar în prezent cercetările în domeniu sunt orientate spre obținerea de roboți cu un grad de autocontrol care să le permită mobilitatea și luarea de decizii într-un mediu necontrolat direct de către oameni.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)