Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TELEVIZIÚNE s. f. 1. Tehnică a transmiterii la distanță a imaginilor unor obiecte (în mișcare) pe calea undelor vizuale. 2. Instituție care asigură elaborarea și difuzarea emisiunilor prin televiziune (1). [Pr.: -zi-u-] – Din fr. télévision.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TELEVIZIÚNE f. 1) Tehnică de transmitere la distanță și de recepționare de la distanță, pe un ecran, a imaginilor obiectelor în mișcare, cu ajutorul undelor electromagnetice. 2) Instituție în care se elaborează și se difuzează emisiunile televizate. [G.-D. televiziunii; Sil. -zi-u-] /<fr. télévision
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
TELEVIZIÚNE s.f. 1. Tehnică a transmiterii la distanță a unor imagini în mișcare, cu ajutorul undelor electromagnetice radiofonice. 2. Instituție care asigură elaborarea și difuzarea emisiunilor prin televiziune (1). [Pron. -zi-u-. / < fr. télévision, cf. gr. tele – departe, lat. visio – vedere].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TELEVIZIÚNE s. f. 1. tehnică a transmiterii la distanță cu ajutorul mijloacelor de telecomunicație a unor imagini în mișcare. 2. instituție care asigură elaborarea și difuzarea emisiunilor prin televiziune (1). (< fr. télévision)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
TELEVIZIÚNE s. 1. teve. 2. v. televizor.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
televiziúne s. f. (sil. -zi-u-), g.-d. art. televiziúnii; abr. TV
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)