Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TRIENÁL, -Ă, trienali, -e, adj. Care durează trei ani; care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se termina sau a se dezvolta complet. [Pr.: tri-e-] – Din fr. triennal.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TRIENÁL, -Ă adj. Care durează trei ani; care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se dezvolta complet. // s.f. Festival, expoziție care se organizează din trei în trei ani. [Pron. tri-e-. / < fr. triennal, cf. lat. triennalis].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TRIENÁL, -Ă I. adj. care durează trei ani. ◊ care are loc din trei în trei ani; care are nevoie de trei ani pentru a se dezvolta complet. II. s. f. 1. festival, expoziție care se organizează o dată la trei ani. 2. convenție semnată de trei state; trilaterală. (< fr. triennal/e/)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
trienál adj. n. (sil. tri-e-), pl. trienáli; f. sg. trienálă, pl. trienále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TRIENÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care durează trei ani; cu o durată de trei ani. Funcție ~ă. 2) și adverbial Care are loc o dată în trei ani; din trei în trei ani. Expoziție ~ă. 3) Care se dezvoltă complet în trei ani; cu o durată de dezvoltare de trei ani. [Sil. tri-e-] /<fr. triennal
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2018 DEX online (http://dexonline.ro)