Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
REGIZÁ, regizez, vb. I. Tranz. 1. A organiza, a conduce un spectacol din punct de vedere artistic și tehnic; a îndruma jocul actorilor și montarea unui spectacol (de teatru, de film etc.) conform unei concepții și viziuni prealabile a regizorului; a pune în scenă. 2. Fig. (Peior.) A pune la cale, a organiza, a conduce (din umbră) o activitate, o operație etc. – Din regizor (derivat regresiv).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
REGIZÁ vb. I. tr. 1. A face regia (1) unei piese de teatru, a unui film. 2. (Fig.) A conduce, a dirija. ♦ A pune la cale, a organiza, a conduce (din umbră) o activitate, o operație etc. [Var. regisa vb. I. / < regizor].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
REGIZÁ vb. tr. 1. a face regia (1) unui spectacol, a unui film, a pune în scenă. 2. (fig.) a conduce, a dirija. ◊ a pune la cale, a conduce (din umbră) o activitate etc. (< regizor)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
REGIZÁ vb. a înscena, a monta. (A ~ un spectacol.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
regizá vb., ind. prez. 1 sg.regizéz, 3 sg. și pl. regizeáză
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
A REGIZÁ ~éz tranz. 1) (spectacole) A organiza și a conduce (în calitate de regizor); a pune în scenă. 2) fig. (acțiuni, operații ostile etc.) A organiza pe ascuns; a pune la cale din umbră; a unelti; a urzi; a țese. /Din regizor
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)