Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
AGENTÚRĂ, agenturi, s. f. 1. Casă de afaceri, în țările capitaliste, condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă; agenție. 2. Grupare aflată în slujba intereselor unui stat străin sau a unor cercuri financiare ori politice străine, care întreprinde acțiuni de spionaj și urmărește subordonarea economico-politică a statului în care acționează. – Din germ. Agentur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
AGENTÚRĂ s.f. 1. Serviciu de informare, de spionaj aflat în slujba unui stat străin, a unor grupuri financiare sau politice străine. 2. Casă de afaceri în țările capitaliste, condusă de un agent (1); Afacerile efectuate de o astfel de casă; agenție. [Var. aghentură s.f. / < germ. Agentur].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
AGENTÚRĂ s. f. 1. serviciu de informare, de spionaj în slujba unui stat străin, a unor interese străine. 2. casă de afaceri condusă de un agent (1); afacerile efectuate; agenție. (< germ. Agentur)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
AGENTÚRĂ, agenturi, s. f. 1. Casă de afaceri în țările capitaliste, condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă. 2. Grupare aflată în slujba intereselor unui stat străin sau a unor cercuri financiare ori politice străine, care întreprinde acțiuni de spionaj și urmărește subordonarea economico-politică a statului în care acționează. – Germ. Agentur.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
AGENTÚRĂ s. v. sucursală.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
agentúră s. f., g.-d. art. agentúrii; pl. agentúri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
agentúră f. (germ. agentur). Agență, agenție (calitatea de agent orĭ de mijlocitor comercial).
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
AGENTÚRĂ ~i f. 1) Serviciu de spionaj aflat în slujba altui stat. ~ secretă. 2) Casă de comerț, condusă de un agent. /<germ. Agentur
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)