AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. – Din fr. amylase.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
AMILÁZĂ s.f. Enzimă care transformă amidonul în maltoză și glucoză; diastază. [< fr. amylase].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
AMILÁZĂ s. f. enzimă care provoacă hidroliza amidonului și a glucidelor; diastază. (< fr. amylase)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
AMILÁZĂ, amilaze, s. f. Substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. – Fr. amylase.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
AMILÁZĂ s. (BIOL.) 1. diastază. 2. amilază salivară v. ptialină.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
amiláză s. f., g.-d. art. amilázei; pl. amiláze
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
AMILÁZĂ ~e f. Ferment care transformă amidonul în componente asimilabile. /<fr. amylase
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink