Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ANTILÓPĂ, antilope, s. f. 1. Nume dat mai multor rumegătoare, cu trupul suplu, cu picioarele lungi și subțiri, care trăiesc prin țările calde. 2. Pielea tăbăcită a antilopei (1) sau material care imită această piele. – Din fr. antilope.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ANTILÓPĂ s.f. Mamifer rumegător sprinten care trăiește în țările calde. ♦ Pielea tăbăcită a acestui animal; imitație a acestei piei. [< fr., engl. antilope].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ANTILÓPĂ s. f. 1. mamifer rumegător din țările calde, cu picioarele lungi și subțiri și corpul suplu. 2. pielea tăbăcită a antilopei (1); imitație a acestei piei. (< fr. antilope)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ANTILÓPĂ, antilope, s. f. 1. Mamifer din subordinul rumegătoarelor, cu trupul suplu și picioarele lungi și subțiri; trăiește prin țările calde. 2. Pielea tăbăcită a antilopei (1); imitație a acestei piei. – Fr. antilope (< gr.).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
antilópă s. f., g.-d. art. antilópei; pl. antilópe
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
antilópă f., pl. e (fr. antilope, d. engl. antelope). Un fel de căprioară care trăĭește în cîrdurĭ în Africa, Asia și maĭ rar în Eŭropa. (Îs multe felurĭ de antilope, între altele chear [!] gazela. Ele-s foarte fricoase, dar se îmblînzesc ușor).
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
ANTILÓPĂ ~e f. 1) Mamifer rumegător sprinten, cu picioare lungi și subțiri, care trăiește în țările calde. 2) Piele prelucrată a acestui animal. Pantofi de ~. /<fr. antilope
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)