Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
Definiţii: bienal (adjectiv) , bienală (substantiv feminin)   
BIENÁLĂ s.f. Expoziție, festival etc. care se organizează din doi în doi ani. [Pron. bi-e-. / cf. fr. bienale, it. biennale].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
bienálă s. f., pl. bienále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
BIENÁL, -Ă, bienali, -e, adj. 1. Care durează doi ani. ♦ (Despre plante) Care dă recolte la doi ani după semănare. 2. Adj., s. f. (Întrunire, consfătuire etc.) Care are loc o dată la doi ani. [Pr.: bi-e-] – Din fr. biennal, lat. biennalis.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
BIENÁL ~ă (~i, ~e) 1) (despre manifestații) Care are loc o dată la doi ani. Expoziție ~ă. 2) (despre procese, activități etc.) Care durează doi ani; de doi ani. Rotație ~ă. 3) (despre plante) Care înflorește și fructifică la doi ani; cu ciclu vital de doi ani. [Sil. bi-e-] /<fr. biennal
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
BIENÁL, -Ă adj. Care durează, se dezvoltă doi ani. ♦ (Despre plante) Care înflorește și fructifică la doi ani după însămânțare. ♦ Care apare, are loc sau se întâmplă o dată la doi ani. [Pron. bi-e-. / < fr. biennal, cf. lat. bis – de două ori, annus – an].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
BIENÁL, -Ă I. adj. 1. care durează doi ani; bi(s)anual. 2. care are loc o dată la doi ani. II. s. f. expoziție, festival, târg care se organizează la fiecare doi ani. (< fr. biennal, lat. biennalis)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
BIENÁL, -Ă, bienali, -e, adj. 1. Care durează doi ani; care se dezvoltă sau se termină în doi ani. Plan bienal. ♦ (Despre plante) Care dă recolte la doi ani după semănare. 2. Care are loc sau apare o dată la doi ani. [Pr.: bi-e-] – Fr. biennal (lat. lit. biennalis).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
bienál adj. m. (sil. bi-e-), pl. bienáli; f. sg. bienálă, pl. bienále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
bienál, -ă adj. (lat. biennalis). Care durează doĭ anĭ, bianual: funcțiune bienală. Care se face la doĭ anĭ, bianual: asolamente bienale.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)