Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el.
Schimbă navigarea la un click.
Declinări
CROAZIÉRÄ‚, croaziere, s. f. 1. Călătorie (de plăcere) pe mare. 2. Regim de zbor al unei aeronave care evoluează la o viteză mai mică de viteza maximă. [Pr.: -zi-e-] – Din fr. croisière.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CROAZIÉRÄ‚ s.f. 1. Călătorie (turistică) pe mare. ♦ Voiajul unei nave militare cu multe escale. ♦ (Rar) AcÈ›iunea de patrulare pe mare în timp de război de către o navă militară. 2. Viteză de croazieră = regim de zbor al unui avion la o viteză mai mică decât cea maximă, pentru a se reduce uzura È™i consumul de combustibil; (p. ext.) viteză de drum a unui autoturism. [Pron. croa-zi-e-. / < fr. croisière].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CROAZIÉRĂ s. f. 1. călătorie de agrement pe o navă de pasageri, pe un iaht sau avion, pe un itinerar stabilit, cu multe escale. 2. viteză de ~ = viteză de drum a unei (aero)nave sau a unui autoturism, în condiții normale, pe un parcurs lung. 3. acțiune de patrulare pe mare în timp de război executată de către o navă militară. (< fr. croisière)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
croaziéră s. f. (sil. croa-zi-e-), g.-d. art. croaziérei; pl. croaziére
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
CROAZIÉRĂ ~e f. 1) Călătorie (turis-tică) pe mare. 2) Voiaj al unei nave militare, cu intrarea în mai multe porturi. [G.-D. croazierei; Sil. cro-a-zi-e-] /<fr. croisiere
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink