Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ETÁPĂ, etape, s. f. 1. Interval de timp, stadiu în dezvoltarea unui proces, caracterizat, de obicei, prin evenimente importante; fază. 2. Distanță străbătută de o unitate în marș în curs de 24 de ore. 3. Porțiune determinată dintr-o competiție sportivă de mare fond, care trebuie parcursă fără oprire. ♦ Interval de timp în ciclul anual de antrenament. ♦ Fiecare dintre părțile unei competiții sportive care se dispută pe o durată mai mare de timp. – Din fr. étape.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ETÁPĂ s.f. 1. Loc unde se opresc trupele în marș. ♦ Distanța între două opriri; distanță parcursă în timp de 24 de ore de o unitate care se deplasează în marș. 2. Interval de timp; moment, fază. 3. Porțiune a unei curse sportive. ♦ Parte dintr-o întrecere sportivă. ♦ Interval de timp în ciclul anual de antrenament. [< fr. étape].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ETÁPĂ s. f. 1. interval de timp; stadiu, fază. 2. oprire scurtă în timpul unei călătorii. ◊ distanță parcursă de trupele în marș într-un timp anumit. 3. porțiune a unei curse sportive de fond care trebuie parcursă fără oprire. ◊ parte dintr-o competiție sportivă care se dispută succesiv într-un interval mare de timp. (< fr. étape)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ETÁPĂ s. 1. v. fază. 2. v. stadiu.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
etápă s. f., g.-d. art. etápei; pl. etápe
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
ETÁPĂ ~e f. 1) Interval de timp în evoluția unui fenomen natural sau social; fază; stadiu. ~ele civilizației. 2) Distanță dintre două opriri străbătută de o unitate în marș. 3) Distanță dintr-o cursă sportivă care trebuie parcursă fără oprire. 4) Parte dintr-o întrecere sportivă eșalonată în timp. [G.-D. etapei] /<fr. étape
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)