Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
FÍRMĂ, firme, s. f. 1. Inscripție executată pe un zid, pe o placă etc., așezată la intrarea unui magazin, a unei întreprinderi etc. și pe care este indicată denumirea, destinația, caracterul acestora; p. ext. placă, panou cuprinzând această inscripție (adesea însoțită sau încadrată de motive și desene ornamentale, lumini etc.). 2. Denumire convențională sub care funcționează o întreprindere. – Din germ. Firma.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
FÍRMĂ s.f. 1. Inscripție pe o placă, pe un zid etc. cuprinzând denumirea și destinația unui magazin, a unei instituții etc. 2. Nume sub care se întreprinde o afacere comercială. [Cf. germ. Firma, it. firma].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
FÍRMĂ s. f. 1. inscripție pe o placă, pe un zid etc., cuprinzând denumirea și destinația unui magazin, a unei instituții etc. 2. nume sub care se întreprinde o afacere comercială. (< germ. Firma)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
FÍRMĂ s. v. întreprindere.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
fírmă (fírme), s. f.1. Întreprindere, rațiune, socială. – 2. Inscripție pe zid, pe o placă, pe un panou. – Mr. firmă. Germ. Firma, cf. it., sp. firme, bg., rus. firma. În mr., din it.
Sursa: Dicționarul etimologic român | Permalink
fírmă s. f., g.-d. art. fírmei; pl. fírme
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
FÍRMĂ ~e f. 1) Indicație care cuprinde denumirea și destinația unei organizații, a unei întreprinderi etc. 2) Placă cu o asemenea indicație. 3) Denumire sub care acționează o întreprindere comercială, industrială sau o asociație de producție. /<germ. Firma
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)