Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
FRIGORÍFIC, -Ă, frigorifici, -ce, adj. Care ține frig, privitor la frig, care servește la producerea frigului. ◊ Agent frigorific = substanță sau amestec de substanțe care produce sau transportă frig. Instalație frigorifică = sistem tehnic alcătuit dintr-un agregat frigorigen, o încăpere răcită, o instalație de comandă și de control și dispozitive anexe, utilizat pentru răcire. – Din fr. frigorifique, lat. frigorificus.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
FRIGORÍFIC, -Ă adj. Care produce frig, care păstrează frigul; care se referă la frig. [< fr. frigorifique, cf. lat. frigus – frig, facere – a face].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
FRIGORÍFIC, -Ă adj. care produce, care păstrează frigul; referitor la frig. ♦ agent ~ = agent termic care produce sau transferă frig; instalație ~ă = sistem tehnic care produce răcirea unei încăperi, a unui recipient etc. prin transfer de căldură; capacitate ~ă = căldura preluată de un agent frigorific în timp de o oră. (< fr. frigorifique, lat. frigorificus)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
Frigorific ≠ calorific
Sursa: Dicționar de antonime | Permalink
frigorífic adj. m., pl. frigorífici; f. sg. frigorífică, pl. frigorífice
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
FRIGORÍFIC ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de frig; propriu frigului. 2) v. FRIGORIFER II.Instalație ~că complex de instalații pentru obținerea frigului artificial. /<fr. frigorifique, lat. frigorificus
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)