Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
FRUCTIFICÁȚIE, fructificații, s. f. 1. Fructificare. ♦ Proprietate a plantelor de a produce fructe; proprietate a pomilor fructiferi și a viței de vie de a da lăstari fertili. 2. Totalitatea organelor reproducătoare la criptogame. 3. Perioadă în care se formează fructele. – Din fr. fructification.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
FRUCTIFICÁȚIE s.f. Fructificare. ♦ Proprietate a plantelor de a produce fructe; (p. restr.) proprietate a pomilor și a viței de vie de a da lăstari fertili. ♦ Perioada în care se formează fructele. [Gen. -iei. / cf. fr. fructification].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
FRUCTIFICÁȚIE s. f. 1. proprietate a plantelor de a produce fructe; proprietate a pomilor și a viței de vie de a da lăstari fertili. 2. totalitatea organelor reproducătoare la criptogame. 3. perioadă în care se formează fructele. (< fr. fructification, lat. fructificatio)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
FRUCTIFICÁȚIE s. (BOT.) fructificare. (~ a unei plante.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
fructificáție s. f. (sil. -ți-e), art. fructificáția (sil. -ți-a), g.-d. art. fructificáției; pl. fructificáții, art. fructificáțiile (sil. -ți-i-)
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
FRUCTIFICÁȚIE ~i f. 1) v. A FRUCTIFICA. 2) Proprietate a plantelor de a face fructe. 3) Fază de formare a fructelor. [Art. fructificația; G.-D. fructificației; Sil. -ți-e] /<fr. fructification
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)