Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
GIRÁFĂ, girafe, s. f. 1. Gen de mamifere rumegătoare cu gâtul și picioarele de dinainte lungi, cu capul mic, cu blana albicioasă cu pete brune, care trăiesc în Africa (Giraffa); animal care face parte din acest gen. 2. Suport care permite deplasarea unui microfon (în scenele în care actorii, cântăreții etc. se mișcă în scenă). – Din fr. girafe.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
GIRÁFĂ s.f. 1. Mamifer patruped erbivor, cu gâtul foarte lung, care trăiește în savanele Africii. 2. Suport de microfon care permite diferite deplasări ale acestuia. [< fr. girafe].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
GIRÁFĂ s. f. 1. mamifer erbivor, paricopitat, cu gâtul foarte lung, din savanele Africii. 2. suport de microfon care permite diferite deplasări ale acestuia. 3. macara pentru construcții înalte. (< fr. girafe)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
giráfă s. f., g.-d. art. giráfei; pl. giráfe
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
GIRÁFĂ ~e f. 1) Mamifer rumegător de talie mare, cu gâtul foarte lung, cu picioarele de dinainte mai lungi ca cele din urmă și cu blană alburie cu pete brune, care trăiește în Africa. 2) Suport cu braț de suspensie lung, care permite deplasarea unui microfon. /<fr. girafe
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)