Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
MICROFONÍE, microfonii, s. f. 1. Reacție acustică nedorită care apare între microfonul și difuzorul unui sistem electroacustic în condițiile unei amplificări mari sau ale amplasării acestora în încăperi necorespunzătoare din punct de vedere acustic. 2. Perturbație într-un sistem electroacustic datorată v*******i mecanice nedoritc a unor componente ale acestuia; efect microfonic. – Din fr. microphonie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
MICROFONÍE s.f. 1. Reacție care se produce între un microfon în funcțiune și difuzoarele sale atunci când amplificatorul întrece ca volum o anumită limită. ♦ Fenomen care are loc atunci când la condensatorul variabil al unui radioreceptor nu funcționează bine gama de unde scurte. 2. Slăbire a vocii. [Gen. -iei. / < fr. microphonie].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
MICROFONÍE s. f. 1. reacție care se produce între un microfon în funcțiune și difuzoarele sale atunci când amplificatorul întrece ca volum o anumită limită. ◊ fenomen care are loc atunci când la condensatorul variabil al unui radioreceptor nu funcționează bine în gama de unde scurte. 2. slăbire a vocii. (< fr. microphonie)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
microfoníe s. f. (sil. -cro-), pl. microfoníi
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
MICROFONÍE ~i f. Reacție acustică nedorită care apare între microfonul și difuzorul unui sistem electroacustic. /<fr. microphonie
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)