Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
REZERVÓR, rezervoare, s. n. Bazin sau recipient în care se depozitează o cantitate de fluide sau de materiale granulare ori pulverulente, ◊ Toc rezervor = stilou. ♦ Depresiune de teren amenajată spre a colecta apele de pe un anumit teritoriu, pentru a fi folosite în scopuri tehnice. – Din fr. réservoir.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
REZERVÓR s.n. Bazin, vas care servește la depozitarea sau la acumularea unui fluid. ♦ Toc rezervor = stilou. ♦ Depresiune de teren amenajată pentru a colecta apele de pe un anumit teritoriu spre a fi folosite în scopuri tehnice. [Cf. fr. réservoir].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
REZERVÓR s. n. 1. bazin, recipient pentru depozitarea sau acumularea unui fluid. ♦ toc ~ = stilou. 2. depresiune de teren amenajată pentru a colecta apele de pe un anumit teritoriu, spre a fi folosite în scopuri tehnice. 3. (anat.) veziculă în care se adună produsele lichide de dezasimilație. (< fr. réservoir)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
REZERVÓR s. bazin. (~ pentru lichide.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
rezervór s. n., pl. rezervoáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
REZERVÓR ~oáre n. 1) Recipient pen-tru depozitarea fluidelor, a materialelor pulve-rulente sau granulare. ◊ Toc ~ stilou. 2) Bazin pentru colectarea apelor și folosirea lor în scopuri tehnice (irigație, navigație, producere de energie etc.). /<fr. réservoir
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)