Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
SÁNDVIȘ s. n. v. sandvici.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) | Permalink
SÁNDVIȘ, sandvișuri, s. n. Felie de pâine (unsă cu unt) cu un aliment rece (șuncă, salam, brânză etc.) peste care se așază adesea a doua felie de pâine; tartină. [Var.: sándvici, sánviș s. n.] – Din fr., engl. sandwich.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
SÁNDVIȘ s.n. Felie de șuncă, de salam etc. așezată între două felii de pâine (unse cu unt). [Pl. -uri, var. sandvici s.n. / < fr., engl. sandwich, cf. Sandwich – lord englez].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
SÁNDVIȘ, sandvișuri, s.n. Felie de pâine (unsă cu unt) pe care se pune o felie de brânză, de salam etc. (și peste care se așază o altă felie de pâine).
Sursa: Dicționarul limbii române contemporane | Permalink
SÁNDVIȘ s. tartină. (~ cu șuncă.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
SÁNDVICI, sandviciuri, s. n. Felie de pâine (unsă cu unt) cu un aliment rece (șuncă, salam, brânză etc.), peste care se așază adesea a doua felie de pâine; tartină. [Var.: sándviș, sánviș, séndviș s. n.] – Din engl., fr. sandwich.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) | Permalink
SÁNDVIȘ ~uri n. Două felii de pâine, așezate una peste alta, între care se pune un aliment rece (unt, salam, jambon, brânză, etc.). [Sil. sand-viș; Var. sandvici] /<fr., engl. sandwich
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
sándviș/sándvici s. n. (sil. sand-), pl. sándvișuri/sándviciuri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
SÁNDVIȘ s.n. În gastronomie, preparat obligatoriu din două felii de pâine sau chiflă tăiată în două, unse cu unt, umplute la mijloc cu felii de carne sau mezeluri, rondele de ouă, roșii sau altele; este un preparat specific de fast-food, luat ca o gustare consistentă între mese; var. sandvici, sandviciuri; din engl. sandwich; pentru gustările realizate asemănător, dar neacoperite (engl. open sandwich) v. tartină, canapea, cruton.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)