SAVARÍNĂ, savarine, s. f. Prăjitură făcută dintr-un aluat moale și pufos copt în forme speciale, care se îmbibă cu sirop de zahăr (amestecat cu rom) și se umple cu frișcă. – Din fr. savarin.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
SAVARÍNĂ s.f. Prăjitură făcută dintr-un aluat pufos, copt în forme speciale, bine însiropată, asezonată cu rom și garnisită cu frișcă. [< fr. savarin, cf. Brillat-Savarin – gastronom francez].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
SAVARÍNĂ s. f. prăjitură dintr-un aluat pufos, copt în forme speciale, bine însiropată, asezonată cu rom și garnisită cu frișcă. (< fr. savarin)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
savarínă s. f., g.-d. art. savarínei; pl. savaríne
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
SAVARÍNĂ ~e f. Prăjitură preparată din aluat moale, care se îmbibă cu sirop și cu lichior sau rom, garnisită cu frișcă bătută, gem sau marmeladă și coaptă în forme speciale. /<fr. savarin
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
SAVARINĂ (‹ fr.; de la n. pr. [Brillat-] Savarin, gastronom francez 1755-1826) s. f. Prăjitură din aluat moale, pufos, îmbibat cu sirop (și rom) și umplută cu frișcă.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink