Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
SUBSCRÍPȚIE, subscripții, s. f. Faptul de a se angaja sau de a cere cuiva să se angajeze printr-o semnătură la o contribuție bănească pentru o operă de interes public sau particular; subscriere. ◊ Listă de subscripție = act, document pe care semnează cei care contribuie la adunarea unor fonduri pentru o operă de interes public sau particular. – Din lat. subscriptio, fr. souscription.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
SUBSCRÍPȚIE s.f. Faptul de a subscrie; subscriere. ♦ Sumă de bani cu care se angajează cineva, în baza unei semnături, să contribuie la o operă de interes public sau particular. ♦ Listă de subscripție = document pe care se adună o asemenea sumă. [Gen. -iei. / cf. lat. subscriptio, fr. souscription].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
SUBSCRÍPȚIE s. f. subscriere. ◊ sumă de bani cu care se angajează cineva, în baza unei semnături, să contribuie la o operă de interes public sau particular. ♦ listă de ~ = document pe baza căruia se adună o asemenea sumă. (< lat. subscriptio, după fr. souscription)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
SUBSCRÍPȚIE s. (astăzi rar) subscriere, (înv.) prenumerație. (Listă de ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
SUBSCRÍPȚIE s. v. iscălitură, semnătură.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
subscrípție s. f. (sil. -ți-e), art. subscrípția (sil. -ți-a), g.-d. art. subscrípției; pl. subscrípții, art. subscrípțiile (sil. -ți-i-)
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
SUBSCRÍPȚIE ~i f. v. A SUBSCRIE.Listă de ~ document semnat privind o contribuție bănească pentru acțiuni de folos obștesc sau particular. [G.-D. subscripției; Sil. sub-scrip-ți-e] /<lat. subscriptio, ~onis, fr. souscription
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)