Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
TALONÉTĂ, talonete, s. f. Bucată de carton fixată în dreptul călcâiului la un obiect de încălțăminte, pentru a asigura rezistența îmbinării. ♦ Branț. ♦ Bucată de stofă, cusută la manșetă sau la marginea de jos a pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. [Var.: talonét s. n.] – Din fr. talonnette.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
TALONÉTĂ s.f. 1. Bucată de piele, de carton sau de plută, care se aplică în interiorul încălțămintei, peste talpa propriu-zisă; branț. 2. Bucată de stofă, cusută la capătul pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. [< fr. talonnette].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
TALONÉTĂ s. f. 1. bucată de piele, de carton sau de plută, în interiorul încălțămintei, peste talpa propriu-zisă; branț. 2. bucată de stofă cusută la capătul pantalonilor pentru a evita uzura în acel loc. (< fr. talonnette)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
talonétă s. f., pl. talonéte
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
TALONÉTĂ ~e f. 1) Bucată de carton sau de alt material, care se aplică în interiorul încălțămintei în dreptul călcâiului. 2) Bucată de stofă cusută la manșetă sau la marginea de jos a pantalonilor (pentru a preîntâmpina uzura). /<fr. talonnette
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)