Rezultate din textul definițiilor
laptisor, s. n., (3) laptisori, s. m. 1. (Rar) Diminutiv al lui lapte. 2. (In sintagma) laptisor de matca = produs secretat de glandele faringiene ale albinelor doici, care constituie hrana larvelor de matca, utilizat in medicina si in cosmetica. 3. Planta erbacee cu tulpina ramificata, cu mai multe rozete de frunze lanceolate, cu flori albe, raspandita in regiunea alpina; laptele-stancii (Androsace chamaejasme).Lapte + suf. -isor.

laptisor de matca s. n. + prep. + s. f.

papa s.f. sg. (inv. si reg.) 1. mancare pentru copii mici facuta din lapte si gris; mancare. 2. mancare ingrosata cu faina sau malai. 3. omleta. 4. mancare ciobaneasca din cas si urda, prajite impreuna. 5. malai cu apa pentru puii mici de gaina. 6. laptisor-de-matca.

laptisor m. 1) Planta erbacee cu tulpina ramificata si cu mai multe rozete de frunze la baza, cu flori albe, dispuse in umbele, raspandita in regiunea alpina. 2): ~ de matca produs secretat de glandele faringiene ale albinelor, utilizat in medicina si in cosmetica. /lapte + suf. ~isorCopyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)