Rezultate din textul definițiilor
IAHT, iahturi, s. n. 1. Nava mica si eleganta, cu panze sau cu propulsie mecanica, pentru un numar mic de pasageri, folosita pentru calatorii de placere. 2. Ambarcatie sportiva cu vele folosita pentru regate. – Din fr. yacht.

CROAZIERA, croaziere, s. f. 1. calatorie (de placere) pe mare. 2. Regim de zbor al unei aeronave care evolueaza la o viteza mai mica de viteza maxima. [Pr.: -zi-e-] – Din fr. croisiere.

GUST ~uri n. 1) Simt al organismului prin care percepe (cu ajutorul limbii si mucoasei bucale) proprietatile chimice ale substantei cu care vine in contact. 2) Senzatie produsa, in special de alimente, asupra mucoasei bucale si limbii. ~ sarat. ~ amar. ~ neplacut. ◊ A da de ~ (a prinde la ~) a incepe sa placa. 3) Facultate a omului de a intelege si a aprecia frumosul. ◊ Cu ~ cu simt estetic. De prost ~ a) lipsit de simt estetic; b) care produce o impresie neplacuta. 4) Preferinta deosebita pentru ceva; predilectie. ~ pentru carti vechi. ~ pentru calatorii. 5) Dorinta (nestavilita) de a avea sau de a face ceva; pofta; chef. ◊ A-i trece (sau a i se taia) cuiva ~ul pentru ceva a nu mai dori ceva. /<lat. gustusCopyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)