Rezultate din textul definițiilor
TURNICHET s. n. 1. (mar.) rola metalica fixata vertical in puncte, care impiedica frecarea lantului ancorei sau al paramelor. 2. masa rotativa pe care se asaza sticlele spre a fi umplute cu lichide, in industria alimentara. 3. bare in cruce care se rotesc pe un ax vertical, permitand trecerea cate unei singure persoane. 4. lansare (2). 5. instrument in forma de garou, pentru comprimarea arterelor. (< fr. tourniquet)

TURNICHET, turnichete, s. n. 1. (Mar.) Rola montata pe un ax vertical servind la schimbarea directiei unei parame sau a unui lant de ancora. 2. masa rotativa pe care se asaza sticlele spre a fi umplute. 3. Bare in cruce instalate la intrarea in parcuri, stadioane etc., care se rotesc, permitand trecerea cate unei singure persoane. – Din fr. tourniquet.

TURNICHET s.n. 1. Mosor vertical de metal care impiedica lantul ancorei sa se frece de punte. 2. masa rotativa pe care se asaza, manual sau automat, sticlele spre a fi umplute cu lichide, in industria alimentara. 3. Bare in cruce care se rotesc, permitand trecerea cate unei singure persoane. 4. Lansare. [< fr. tourniquet].Copyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)