Rezultate din textul definițiilor
MUNICIPAL, -A I. adj. referitor la municipiu. ◊ (s. f.) expozitie (de arte plastice) organizata la nivel de municipiu. II. s. m. f. maturator de strada. (< fr. municipal, lat. municipalis)

PODAR, podari, s. m. 1. Persoana care conduce un pod umblator; p. ext. persoana care incaseaza taxa de trecere peste un pod (I 1). ♦ Persoana care avea in paza un pod (I 1). ♦ (Mil.; inv.) Pontonier. 2. Persoana care lucreaza la un pod (I 1, 2). 3. (Inv.) maturator de strada. – Pod + suf. -ar.

MUNICIPAL, -A s.m. si f. (Rar) maturator de strada. [< fr. municipal].

AUTOMATURATOARE, automaturatori, s. f. Autovehicul pentru maturatul strazilor. [Pr.: a-u-] – Auto2 + maturatoare.

maturator ~oare (~ori, ~oare) m. si f. 1) Persoana care matura strazile sau curtile intr-o localitate. 2) Vehicul prevazut cu o perie mare circulara cu care se matura strazile. /a matura + suf. ~ator

maturator, -OARE, maturatori, -oare, subst. 1. S. m. si f. Persoana care se ocupa cu maturatul strazilor. 2. S. f. Vehicul cu tractiune mecanica, prevazut cu o matura mare circulara si cu o perie in forma de sul lung rotitor, cu care se matura strazile. – Matura + suf. -ator.Copyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)