Rezultate din textul definițiilor
ANTEU (în mitologia greacă), gigant, fiu al zeiței Geea (Pămîntul). Era invincibil, deoarece ori de cîte ori atingea pămîntul, trupul matern, căpăta forțe noi. Știind aceasta, Herakles l-a ucis ținîndu-l în timpul luptei suspendat în aer.

Alcathous, fiul lui Pelops și al Hippodamiei, despre care se spunea că ar fi ucis leul din Cithaeron. S-a căsătorit cu Evaechme, fiica lui Megareus și, după moartea acestuia, a domnit în cetatea Megara. Ulterior, cetatea fiind distrusă de cretani, el i-a înălțat din nou zidurile, cu ajutorul lui Apollo. Se spunea că zeul și-ar fi lăsat cu această ocazie lira sprijinită de o piatră, care de atunci a căpătat o proprietate miraculoasă: ori de cîte ori era lovită scotea sunete muzicale.

Antaeus, unul dintre giganți, fiul lui Poseidon și al lui Gaea. Sălășluia în Libya și avea obiceiul să provoace la luptă și să ucidă pe toți cei care treceau pe acolo. Era invulnerabil datorită faptului că-și reînnoia puterea ori de cîte ori o atingea pe mama sa Gaea (Pămîntul). Heracles a izbutit să-l ucidă ținîndu-l suspendat în aer.

Copreus, unul dintre fiii lui Pelops, originar din Elis. A fost izgonit din patria sa deoarece comisese un omor. S-a refugiat la Eurystheus și a devenit umilul și credinciosul servitor al acestuia. ori de cîte ori Heracles primea vreo însărcinare din partea lui Eurystheus, ea îi era transmisă prin intermediul lui Copreus.

aórea și aoárea (ea, oa dift.) adv. (a 4 și oară, pl. orĭ). Vechĭ. Rar azĭ (Trans. Ban. Maram.). cîte odată, din cînd în cînd. Aorea... aorea, cînd... cînd.Copyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)