Rezultate din textul definițiilor
TETRAGRAMA, tetragrame, s. f. (Livr.) Nume format din patru litere; p. ext. grup de patru litere. – Din fr. tetragramme.

TETRAGRAMA ~e f. rar Nume format din patru litere. /<it. tetragramma

TETRAGRAMA s.f. (Liv.) Nume format din patru litere. ♦ Grup de patru litere. [Cf. it. tetragramma, gr. tetragrammatos].

TETRAGRAMA s. f. 1. nume din patru litere. ◊ grup de patru litere. 2. portativ de patru linii, in sec. XI. (< it. tetragramma)

SCRABBLE s.n. Joc distractiv, in doua, trei sau patru persoane, constand in formarea de cuvinte incrucisate pe o tabla, folosind jetoane pe care sunt notate literele, fiecare jucator trebuind sa obtina numarul cel mai mare de puncte prin plasarea literelor mai valoroase pe patratelele cele mai favorabile. [Pr.: screbl] (cf. engl. scrabble)

SCRABBLE SCREBL/ s. n. joc distractiv, in doua, trei sau patru persoane, constand in formarea de cuvinte incrucisate pe o tabla, folosind jetoane pe care sunt notate literele, fiecare jucator trebuind sa obtina numarul cel mai mare de puncte prin plasarea literelor mai valoroase pe patratelele cele mai favorabile. (< engl. scrabble)

ceardac (vest) si cerdac (est) n., pl. e si uri (turc. cardak, veranda, d. pers. cartak, „cu patru stilpi”; rus. cardak, cerdak, balcon; ung. csarda, circiuma in Pusta). Balcon. Veranda. Foisor, observator. Scriere cu ceardacuri sau cu caturi, scriere cirilica cu litere aruncate pe deasupra rindului. V. palimar 3 si pridvor.Copyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)