Rezultate din textul definițiilor
SECOL ~e n. 1) perioada de timp egala cu o suta de ani; veac. 2) fig. perioada foarte lunga de timp; vesnicie. 3) perioada de timp considerata ca fiind o unitate istorica cu anumite caracteristici specifice. /<lat. saecculum, it. secolo

SECOL s.n. 1. Interval de timp de o suta de ani; veac. ♦ (Fig.) perioada de timp care pare a fi foarte lunga; vesnicie. 2. Epoca istorica dominata de un eveniment de seama, de o personalitate exceptionala. [Pl. -le, (s.m.) -li. / < lat. saeculum, cf. it. secolo].

SECOL s. n. 1. interval de timp de o suta de ani; veac. ◊ (fam.) perioada de timp foarte lunga; (p. ext.) vesnicie. 2. epoca istorica dominata de un eveniment de seama, de o personalitate exceptionala. (< lat. saeculum, it. secolo)

VEAC ~uri n. 1) perioada de timp de o suta de ani; secol. ~ul douazeci. [Monosilabic] /<sl. veku

PROCENT ~e n. 1) A an style='color:white;background:green'>sutaan> parte dintr-un intreg, considerat drept unitate si reprezentat grafic prin simbolul an class="spaced">. 2) Dobanda calculata la fiecare o an style='color:white;background:green'>sutaan> de lei (sau alte unitati banesti) pe o an style='color:white;background:green'>perioadaan> de un an. /<germ. ProzentCopyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)