Rezultate din textul definițiilor
plimbator, plimbatoare, s.m. si f. 1. (inv.) persoana care se plimba. 2. (reg.) numele unui jucator dintr-un joc de copii cu mingea. 3. (inv.; s.f.) loc de promenada; plimbare. 4. (pop.; s.f.) closet.

CAVALCADA, cavalcade, s. f. plimbare calare facuta in grup; goana, alergare (cu cai). ♦ Grup de persoane care fac impreuna o plimbare calare. – Din fr. cavalcade (< it.).

CAVALCADA, cavalcade, s. f. plimbare calare, facuta de un grup de persoane; goana, alergare (cu cai). ♦ Grup de persoane care fac impreuna o plimbare calare. – Fr. cavalcade (< it.).

CAVALCADA s.f. plimbare calare a unui grup de persoane. ♦ Grup de calareti in goana, in plimbare. [< fr. cavalcade, it. cavalcata < cavalcare – a calari].

BALADOR s.m. (Frantuzism) persoana careia ii place mult sa se plimbe, plimbaret. ♦ Joker. // s.n. Sistem compus dintr-una sau din mai multe roti dintate, montate pe acelasi arbore si deplasabile in lungul axei, care, angrenate cu alte roti fixate pe alti arbori, pot realiza diferite raporturi de transformare a vitezei. [Cf. fr. baladeur].

promenor, promenori, s.m. (inv.) persoana care frecventa locul special amenajat pentru plimbare (promenada).

LOBODA ~e f. 1) Planta erbacee care creste pe marginea drumurilor si in semanaturi. ◊ A se plimba (sau a umbla) ca voda prin ~ a umbla ingamfat si fara griji, crezandu-se persoana importanta. 2) Planta erbacee cu frunze de culoare galbena sau rosie, comestibile. /<sl. lobodaCopyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)