Rezultate din textul definițiilor
WATERPOLO [pr.: uotar-polo] n. sport Joc practicat intre doua echipe a cate sapte persoane, intr-un bazin special amenajat, in care jucatorii, deplasandu-se in inot, incearca sa introduca mingea in poarta adversarului; polo pe apa. /Cuv. engl.

WATERPOLO s. n. polo pe apa. (< engl., fr. water-polo)

POLO s.n. Joc cu mingea practicat calare, in care mingea este lovita cu niste bastoane lungi. ♦ polo pe apa = polo practicat pe apa, inotatorii incercand sa marcheze puncte zvarlind mingea in poarta adversarilor. [< fr., engl. polo < cuv. tibetan].

WATERPOLO s. n. (Sport) polo pe apa. [Pr.: uoter-] – Cuv. engl.

WATERPOLO s.n. polo pe apa. [Pron. uo-. / < engl., fr. water-polo].

WATER-POLO s. n. (Sport) polo pe apa. [Pr.: vaterpolo] – Fr. water-polo (< engl.).

NATATIE f. Gen de sport, care se practica in apa, constand din diferite probe (inot, polo, sarituri etc.). Scoala de ~. /<fr. natation

polo s. n. 1. (Adesea urmat de determinarea „pe apa”) Joc sportiv de echipa in care jucatorii, deplasandu-se inot intr-un bazin, incearca sa marcheze goluri prin aruncarea mingii cu mana in poarta adversarilor. 2. Joc sportiv de echipa practicat calare, in care mingea este lovita cu bastoane lungi. – Din fr., engl. polo.

polo n. invar. Joc sportiv intre doua echipe a cate patru jucatori calari, pe un teren special amenajat, care consta in introducerea unei mingi de lemn, prin lovire cu un baston flexibil, in poarta adversarului. ◊ ~ pe apa joc sportiv intre doua echipe a cate sapte jucatori, intr-un bazin special amenajat, care consta in introducerea mingii in poarta adversarului, inotand si aruncand cu mana. /<fr., engl. poloCopyright (C) 2004-2020 DEX online (http://dexonline.ro)