PÂRJOÁLĂ, pârjoale, s. f. (Reg.) 1. Bucată de carne friptă la grătar. 2. Chiftea mare, dată prin pesmet și prăjită în grăsime. – Din tc. pirzola, bg. păržola.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
PÂRJOÁLĂ s. v. chiftea.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
pârjoálă s. f., g.-d. art. pârjoálei, pl. pârjoále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
PÂRJOÁLĂ ~e f. Preparat culinar din carne tocată, cu adaos de ou și de condimente, căruia i se dă formă de turtă mică și care se prăjește în grăsime. /<turc. pirzola, bulg. păržola
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
chifteá, chefteá și chĭofteá f., pl. ele (turc. [d. pers.] köfte, pop. küfte). Turtișoară de carne tocată prăjită în unt (numită în Mold. și pîrjoală). Cînd aceste turte îs micĭ și puse în sos se numesc chiftele marinate. – În Munt. piftea, vulgarizm [!] de răŭ gust. V. perișoară.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink