Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
PÂRJOÁLĂ, pârjoale, s. f. (Reg.) 1. Bucată de carne friptă la grătar. 2. Chiftea mare, dată prin pesmet și prăjită în grăsime. – Din tc. pirzola, bg. păržola.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
PÂRJOÁLĂ s. v. chiftea.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
pârjoálă s. f., g.-d. art. pârjoálei, pl. pârjoále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
PÂRJOÁLĂ ~e f. Preparat culinar din carne tocată, cu adaos de ou și de condimente, căruia i se dă formă de turtă mică și care se prăjește în grăsime. /<turc. pirzola, bulg. păržola
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
chifteá, chefteá și chĭofteá f., pl. ele (turc. [d. pers.] köfte, pop. küfte). Turtișoară de carne tocată prăjită în unt (numită în Mold. și pîrjoală). Cînd aceste turte îs micĭ și puse în sos se numesc chiftele marinate. – În Munt. piftea, vulgarizm [!] de răŭ gust. V. perișoară.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)