Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ACVÁRIU, acvarii, s. n. 1. Vas sau bazin de sticlă sau de ciment cu apă, în care se țin plante sau animale acvatice vii în condiții asemănătoare cu cele din natură. ♦ Sală sau clădire care adăpostește astfel de bazine, în scopuri științifice sau pentru a fi prezentate publicului. 2. Instituție științifică specializată în studiul animalelor acvatice. – Din lat. aquarium, it. aquario.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ACVÁRIU s.n. Vas, bazin în care se țin animale și plante acvatice. ♦ Sală sau clădire care adăpostește un astfel de bazin. [Pron. -riu. Var. acuariu s.n. / < fr., lat. aquarium].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ACVÁRIU s. n. 1. vas, bazin în care se țin animale și plante acvatice. ◊ sală, clădire care îl adăpostește. 2. instituție științifică specializată în studiul animalelor acvatice. (< fr., lat. aquarium, it. acquario)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ACVÁRIU, acvarii, s. n. Recipient sau bazin de sticlă sau de ciment, în care se țin plante sau animale acvatice vii. ♦ Sală sau clădire care adăpostește astfel de bazine, pentru scopuri științifice sau pentru a fi prezentate publicului. – Lat. lit. aquarium (it. aquario).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
acváriu s. n. [pron. -riu], art. acváriul; pl. acvárii, art. acváriile (sil. -ri-i-).
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
ACVÁRIU ~i n. 1) Vas sau bazin cu apă în care se țin pești și plante acvatice. 2) Sală în care se află astfel de bazine. [Sil. -riu] /<lat. aquarium
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)