Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ADERÉNT, -Ă, aderenți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană sau colectivitate) care aderă la un partid, la o mișcare, la o asociație etc. 2. Adj. Care se ține strâns lipit de ceva, atașat de ceva. – Din fr. adhérent, lat. adhaerens, -ntis.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ADERÉNT, -Ă adj. Care aderă. ♦ Lipit strâns, fixat de ceva. // s.m. și f. Partizan la o acțiune comună, membru al unui partid sau al unei grupări politice. [< fr. adhérent].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ADERÉNT, -Ă I. adj. care aderă. ◊ alipit, sudat. II. s.m.f. cel care aderă la o acțiune comună, la un partid etc. (< fr. adhérent, lat. adhaerens)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ADERÉNT, -Ă, aderenți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană sau colectivitate) care aderă la un partid, la o mișcare etc. 2. Adj. Care se ține strâns lipit de ceva. – Fr. adhérent (lat. lit. adhaerens, -ntis).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
aderént adj. m., s. m., pl. aderénți; f. sg. aderéntă, pl. aderénte
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
aderént, -ă adj. (lat. ad-haerens, -haerentis. V. in-erent). Care aderă: epiderma e aderentă peliĭ. Fig. Adj. și s. Alipit, adept, părtaș: aderent la o ideĭe, aderențiĭ uneĭ ideĭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
ADERÉNT ~tă (~ți, ~te) 1) Care se ține lipit de ceva. Membrană ~tă. 3) și substantival Care aderă la o mișcare, la un partid, la un curent. /<fr. adhérent, lat. adhaerens, ~ntis
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)