Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ADJECTIVÁL, -Ă, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival.Articol adjectival = articol hotărât, cu forme speciale, care însoțește un adjectiv determinant al unui substantiv articulat sau al unui nume propriu. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. Locuțiune adjectivală. – Din fr. adjectival.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ADJECTIVÁL, -Ă adj. Exprimat printr-un adjectiv. ◊ Articol adjectival = articol pus pe lângă un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume propriu. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. [< fr. adjectival].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ADJECTIVÁL, -Ă adj. exprimat printr-un adjectiv. ♦ articol ~ = articol care se așază între un substantiv articulat precedat de prepoziție. ◊ (despre construcții gramaticale) cu valoare de adjectiv. (< fr. adjectival)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ADJECTIVÁL, -Ă, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival.Articol adjectival = articol care însoțește un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume de persoană. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. Locuțiune adjectivală.Fr. adjectival.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
adjectivál adj. m., pl. adjectiváli; f. sg. adjectiválă, pl. adjectivále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
adjectivál, -ă adj. (d. adjectiv). De adjectiv: formă, locuțiune adjectivală. Adv. Ca adjectiv.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
ADJECTIVÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care este exprimat printr-un adjectiv. 2): Articol ~ articol care însoțește un adjectiv (de exemplu cel, cea etc.). 3) Care are funcție de adjectiv. Locuțiune ~ă. /<fr. adjectival
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)