Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ADMISIÚNE s. f. v. admisie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) | Permalink
ADMISIÚNE, admisiuni, s. f. 1. Intrare dirijată a unui fluid într-o mașină care transformă o formă de energie în altă formă de energie. 2. Fază a ciclului de funcționare a unor mașini, efectuată în timpul intrării agentului motor în mașină. [Pr.: -si-u-.Var.: admísie s. f.] – Din fr. admission, lat. admissio, -onis.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ADMISIÚNE s.f. I. Admitere. II. 1. Intrarea unui agent motor în cilindrul unei mașini sau în mașina care îl utilizează. 2. Porțiune din cursa pistonului în timpul căreia agentul motor intră în cilindru. [Pron. -si-u-, var. admisie s.f. / cf. fr. admission, lat. admissio].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ADMISIÚNE s. f. 1. intrare a agentului motor în cilindrul unei mașini sau în mașina care îl utilizează. 2. porțiune din cursa pistonului în timpul căreia agentul motor intră în cilindru. (< fr. admission, lat. admissio)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ADMISIÚNE, admisiuni, s. f. 1. Intrare dirijată a unui fluid într-o mașină care transformă o formă de energie în altă formă de energie. 2. Fază a ciclului de funcționare a unor mașini care transformă o formă de energie în altă formă de energie. [Pr.: -si-u-] – Fr. admission (lat. lit. admissio, -onis).
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
admisiúne s. f. (sil. -si-u-), g.-d. art. admisiúnii; pl. admisiúni
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
admisiúne f. (lat. admissio, -ónis. V. misiune). Acțiunea de a admite saŭ de a fi admis.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
ADMISIÚNE ~i f. tehn. Pătrundere a agentului motor în cilindrul unui motor cu ardere internă. [G.-D. admisiunii; Sil. -si-u-] /<fr. admission, lat. admissio, ~onis
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)