Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
AEROSÓL, aerosoli, s. m. (Mai ales la pl.) Sistem prin care se realizează împrăștierea mecanică în aer1 sau într-un gaz a unor particule solide sau lichide și care este folosit în medicină în tratamentul unor boli, în agricultură la combaterea dăunătorilor etc. [Pr.: a-e-] – Din fr. aérosol.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
AEROSÓL s.m. (mai ales la pl.) Suspensie într-un gaz a unui corp solid sau lichid. ♦ Sistem de particule medicamentoase dispersate în aer, care constituie un mijloc terapeutic contra unor afecțiuni ale căilor respiratorii. [< fr. aérosol, cf. germ. Aerosol].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
AEROSÓL s. m. (pl.) dispersie de microparticule medicamentoase solide ori lichide într-un gaz sau în aer. (< fr. aérosol)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
AEROSÓL, aerosoli, s. m. Suspensie într-un gaz a unui corp solid sau lichid. ♦ Sistem compus din particule medicamentoase dispersate într-un gaz, folosit în unele afecțiuni ale căilor respiratorii. – Fr. aérosol.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
aerosól s. m., pl. aerosóli
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
AEROSÓL ~i m. mai ales la pl. Particule medicamentoase dispersate în aer, care se folosesc la tratarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii sau la combaterea dăunătorilor în agricultură. /<fr. aérosol
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)