Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ALICÁNTE subst. Soi de viță de vie cu struguri roșietici de mărime mijlocie și boabe sferice uniforme. ♦ P. ext. Vin produs din soiul de viță de vie descris mai sus. – Din fr. alicante.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ALICÁNTE s. n. Soi de viță de vie cu struguri roșietici de mărime mijlocie și boabe sferice uniforme. ♦ P. ext. Vin produs din soiul de viță de vie descris mai sus. – Din fr. alicante.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediţia a II-a | Permalink
ALICÁNTE s.n. Soi de viță de vie cu struguri roșietici și boabe sferice. ♦ (P. ext.) Vin licoros originar din Spania. [< fr., sp. alicante, cf. Alicante – oraș în Spania].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ALICÁNTE s. n. soi de viță de vie cu struguri roșietici, cu boabele dese, rotunde. ◊ vin din acest soi de viță. (< fr. alicante)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
Alicánte (soi de viță de vie, vin) s. pr. n.
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
ALICANTE 1. Golf larg al M. Mediterane, pe coasta de SE a Pen. Iberice (Spania), între Cabo de la Nao (în N) și Cabo de Palos (în S). 2. Oraș în SE Spaniei (Valencia), port la M. Mediterană în golful cu același nume: 258 mii loc. (1987). Ind. îngrășămintelor chimice, constr. de mașini și textilă. Vinuri, țigarete și uleiuri vegetale. Turism.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)