Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ANTRANÍLIC, -Ă, antranilici, -ce, adj. (În sintagma) Acid antranilic = pulbere cristalină, incoloră, solubilă în apă și alcool, întrebuințată, în chimie, ca reactiv de determinare a cuprului, mercurului, plumbului etc. și ai cărui derivați sunt folosiți în parfumerie; acid aminobenzoic. – Din fr. anthranilique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ANTRANÍLIC, antranilici, adj. m. (În sintagma) Acid antranilic = pulbere cristalină, incoloră, solubilă în apă și în alcool, întrebuințată în chimie ca reactiv de determinare a cuprului, mercurului, plumbului etc. și ai cărei derivați sunt folosiți în parfumerie; acid aminobenzoic. – Din fr. anthranilique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediţia a II-a | Permalink
ANTRANÍLIC adj.m. Acid antranilic = pulbere cristalină incoloră, solubilă în apă și în alcool, folosită ca reactiv, ai cărei derivați sunt întrebuințați în parfumerie. [< fr. anthranilique].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ANTRANÍLIC adj. acid ~ = pulbere cristalină incoloră, solubilă în apă și în alcool, folosită ca reactiv, ai cărei derivați sunt întrebuințați în parfumerie; acid aminobenzoic. (< fr. anthranilique)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
antranílic adj. m., pl. antranílici
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)