Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ASPÍC, aspicuri, s. n. Substanță gelatinoasă obținută din suc de oase și de carne, folosită la unele mâncăruri (ca garnitură). – Din fr. aspic.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ASPÍC n. Produs alimentar preparat din carne, oase și cartilaje, fierte timp îndelungat în zeamă, care, după răcire, se încheagă, devenind gelatinos. Mușchi în ~. /<fr. aspic
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
ASPÍC s.n. Substanță gelatinoasă pregătită din zeamă de carne și de oase, folosită pentru prepararea unor mâncăruri; gelatină, piftie. [Pl. -curi. / < fr. aspic].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ASPÍC s. n. substanță gelatinoasă din zeamă de carne și oase, pentru prepararea unor mâncăruri. (< fr. aspic)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ASPÍC1 s. m. (Reg.) Levănțică.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
ASPÍC2 s. n. Substanță gelatinoasă obținută din suc de oase și de carne și folosită la unele mâncăruri (ca garnitură). – Fr. aspic.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
ASPÍC s. gelatină. (Curcan în ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
ASPÍC s. v. levănțică.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
aspíc (aspícuri), s. n. – Garnitură de gelatină, pentru răcituri sau alte mîncăruri. Fr. aspic (Lacea, Dacor., V, 395).
Sursa: Dicționarul etimologic român | Permalink
aspíc (-ce), s. n. – Levănțică (Lavandula spica). Fr. aspic. Tiktin și DAR îl derivă direct din germ. Spik; care, ca și fr., este numele științifico-comercial al acestei plante, lat. spica.
Sursa: Dicționarul etimologic român | Permalink
aspíc s. n., pl. aspícuri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
aspíc n. (fr. aspic). Răciturĭ din zeamă de carne saŭ pește care se pun pe lîngă mezelurĭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)