Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
BALOTÁJ, balotaje, s. n. Situație în care, la o alegere, nici un candidat nu întrunește majoritatea de voturi cerută de lege. – Din fr. ballottage.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
BALOTÁJ s.n. Situație care se creează atunci când nici unul dintre candidații la o alegere n-a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi ales. ♦ Alegere care are loc atunci când candidații nu au obținut numărul necesar de voturi la un scrutin anterior. [< fr. ballottage].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
BALOTÁJ s. n. situație care se creează atunci când nici unul dintre candidații la o alegere n-a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi ales. (< fr. ballottage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
BALOTÁJ, balotaje, s. n. Situație în care nici unul dintre candidații la o alegere n-a întrunit majoritatea de voturi cerută de lege, ceea ce face necesară o nouă alegere. – Fr. ballottage.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
balotáj s. n., pl. balotáje
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
balotáj n., pl. e (fr. ballotage, d. ballot, balot, care vine d. balle, minge. V. bal 2 și bală 2). A doŭa votare care se face cînd candidațiĭ n’aŭ avut destule voturĭ la prima votare (ceĭa ce odinioară se făcea pin bile numite „baluri”).
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
BALOTÁJ ~e n. Situație creată în timpul unor alegeri, când nici unul dintre candidați nu obține la primul tur numărul necesar de voturi, ceea ce determină repetarea alegerilor. /<fr. ballottage
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)