Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
BATÁNT, -Ă, batanți, -te, adj. (Despre uși, ferestre, capace etc.) care se închide singur, printr-o mișcare de du-te-vino în jurul unei axe verticale situate la una dintre margini. – Din fr. battant.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
BATÁNT, -Ă adj. (Despre uși, capace etc.) Care se închide singur printr-o mișcare de rotație în jurul unei axe situate la o margine. // s.n. Panou mobil la o poartă sau la o ușă, servind la deschiderea sau închiderea acestora. [< fr. battant].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
BATÁNT, -Ă I. adj. (despre uși, ferestre) care poate executa o mișcare de rotație limitată în jurul unei axe verticale. II. s. n. panou mobil la o poartă sau ușă. (< fr. battant)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
BATÁNT, -Ă, batanți, -te, adj. (Despre uși, ferestre, capace etc.) Care se închide singur, printr-o mișcare de rotație în jurul unei axe situate la o extremitate. – Fr. battant.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
batánt adj. m., pl. batánți; f. sg. batántă, pl. batánte
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
BATÁNT ~tă (~ți, ~te) (despre uși, ferestre etc.) Care se închide și se deschide printr-o mișcare de rotație în jurul unei axe verticale fixate la una dintre margini; cu proprietate de a se închide și a se deschide singur. /<fr. battant
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)