BAVARÉZĂ s. f. preparat culinar cu aspect gelatinos, din ciocolată, rom etc., care se servește rece, între brânzeturi și fructe. (< fr. bavaroise)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
bavaréză s. f., pl. bavaréze
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
BAVARÉZ, -Ă, bavarezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Bavaria. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Bavaria. – Bavar[ia] (n. pr.) + suf. -ez.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
bavaréz adj. m., s. m., pl. bavarézi; f. sg. bavaréză, pl. bavaréze
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
BAVAREZĂ, bavareze, s.f. Cremă preparată asemănător cu șarlota, pe bază de cremă englezească, cu adaos de gelatină, frișcă și diverse arome, dar în forme mai mari, apoi demulată (scoasă din formă) și decorată. – Din fr. bavarois; cf. germ. Bayerische Creme.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ | Permalink