Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
BOLERÓ, bolerouri, s. n. 1. Haină femeiască scurtă până deasupra taliei, ca un ilic. 2. Numele unui dans național spaniol, care se dansează cu acompaniament de chitară și castaniete; melodie după care se execută acest dans. – Din fr. boléro, sp. bolero.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
BOLERÓ s.n. 1. Haină fără mâneci, scurtă până aproape de talie și deschisă în față, purtată de femei peste bluză. 2. Dans național spaniol cu ritm moderat, care se dansează cu castaniete; aria acestui dans. [Acc. și bólero, var. bolerou s.n., pl. -ouri. / < fr. boléro, sp. bolero].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
BOLERÓ s. n. 1. dans popular spaniol în ritm legănat, însoțit de acompaniament de castaniete; melodia corespunzătoare. 2. cântec și dans cubanez cu ritm ternar și sincopat. (< fr. boléro, sp. bolero)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
BOLERÓ, bolerouri, s. n. 1. Haină femeiască fără mâneci, scurtă până mai sus de talie, care se poartă peste bluză. 2. Numele unui dans național spaniol și melodia după care se execută. – Fr. boléro.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
boleró (dans spaniol) s. n., pl. boleróuri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
boléro n. (fr. boléro, d. sp. bolero). Bondă femeiască elegantă. Ob. boleró (după fr.).
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
BOLERÓ ~uri n. 1) Dans popular spaniol, cu un ritm moderat, executat sub acompaniament de chitară și castaniete. 2) Melodie după care se execută acest dans. [Art. boleroul; Sil. -ro-ul] /<sp. bolero
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)